Busreis Florence

Meer over Busreis Florence

Een busreis naar Florence is echt wel een beleving, echt wel een avontuur, zeg maar gerust een schitterend avontuur! Je ziet de mooiste landschappen, steden en dorpen die je niet ziet als je bijvoorbeeld met het vliegtuig gaat of met de trein. Je kunt je reis zo uitgebreid mogelijk maken als je zelf wilt.

Routes

Je kunt bijvoorbeeld vanuit Nederland via België, Frankrijk Zwitserland naar Italië rijden en dan naar Florence. Een andere interessante busroute is via Duitsland, Zwitserland naar Italië.

Voordelen van een busreis

-De prijs is meer dan acceptabel, zeker vergeleken met een vliegreis.
-Je reist vaak met mensen mee van ongeveer dezelfde leeftijd en dat verhoogt de gezelligheid.
-Je hoeft zelf niet te chauffeuren en dat is natuurlijk erg relaxed.
-Een bus heeft tegenwoordig alles aan boord om de reis bijzonder aangenaam te doen verlopen zoals een koffiebar, een toilet en een prima airco.
-Je hebt altijd wel iemand om mee te praten en zo leer je elkaar al snel beter kennen.
-Onderweg is het alleen maar puur genieten van alles wat je ziet.

Nadelen

-Zeker in de zomermaanden kun je in een file terecht komen maar dat was ook gebeurd als je met de auto was gegaan. Op zich geeft dat niks omdat je vakantie hebt en wat maakt enkele uurtjes dan uit!
-Je kunt niet erg veel bagage meenemen.

Naar Florence

Je gaat nu eindelijk naar Florence toe. De bus vertrekt en je maakt al snel kennis met je medepassagiers. Okay, in het begin wat schuchter maar dat zal snel veranderen. En voordat je het weet ben je al bij je eerste stopplaats. Eventjes de benen strekken, eventjes wat eten, drinken en een sigaretje roken. Even later rij je alweer verder richting je eerste overnachting in het buitenland. Nadat je je hebt ingeschreven in je hotel ga je je koffer uitpakken. Daarna is het de hoogste tijd voor een lekker koud drankje aan de bar. En dat is natuurlijk gezellig! Na de borrel staat er een heerlijke maaltijd op jou te wachten en dat zal je ongetwijfeld goed doen. Na het diner ga je nog met enkele mensen de stad of het dorp verkennen en daarna is je eerste vakantiedag ten einde. De volgende dag, na een flink ontbijt, ga je verder om die dag in Florence aan te komen.

Hotel

Eindelijk ben je op de plaats van bestemming in Florence. Goed bekeken hoor om van te voren een fijn hotel te boeken. Na het drinken van een drankje ga je meteen de straat op, de stad in. Pas maar op dat je niet verdwaald…Je ziet zoveel en het overweldigt je best wel. Na even alvast te hebben genoten ga je terug naar je hotel waar een kostelijk diner op je wacht. Na de heerlijke maaltijd nog even wat drinken en op tijd naar bed de eerste avond. Morgen gaat het ontdekkingsfeest pas écht beginnen!

Het feest

Je staat natuurlijk vroeg op. Eerst lekker ontbijten en dan de straat op. Je hebt een reisgids meegenomen en natuurlijk een fototoestel. Zeker het laatste zul je nodig hebben. Je wandelt rustig door de straat en je loopt van de ene mooie straat in de andere. Wat een imponerende stad, zoiets had je noooit verwacht, schitterend gewoon. En na een hele dag genieten zoek je weer je hotel op waar je weer lekker gaat eten. Na het eten een slaapje doen, opfrissen en klaar voor het nachtfeest. Want ook dat is Florence! Je gaat eerst wat drinken in één van de vele cafeetjes maar een bezoek aan een disco kan niet ontbreken. Je wilt alles meemaken dus ook daar ga je heen en het zal ongetwijfeld een supernacht worden! En zo zal het alsmaar doorgaan. Je wilt er niet aan denken maar er komt ook weer dag…nee, nog niet! Onvermijdelijk maar het is zo ver, je moet weer terug, je vakantie in Florence is ten einde, afgelopen uit.

Weer thuis

Je bent weer aan het werk of je zit weer op school. Je vertelt aan iedereen die het maar horen wil hoe super het was in Florence. Je laat de vele foto`s zien en je ziet de mensen verwonderd kijken. Zij willen alles weten, ook over je busreis. Niet alleen het verblijf in Florence was een succes, zeker ook de aangename busreis. En zeker weten dat je de volgende keer weer met de bus gaat.