Shoppen Florence

Meer over Shoppen Florence

Winkelen is wel een echte belevenis hoor hier in Florence. Wat merken betreft en nog veel meer doet de stad zeker niet onder voor veel grotere steden. Italië staat bekend om de pizza`s en vooral om het ambachtelijk en heerlijk ijs. Nou, het allerlekkerste ijs wordt wel in Florence gemaakt. Hieronder volgt slechts een summiere opsomming van al het vele dat Florence in huis heeft.

Winkelcentra

Via Europa is wel de grootste winkel wat betreft de duurdere merken en de bekendere winkels. En het aantal merken neemt nog steeds toe. Het interessante is dat je hier kortingen kunt krijgen tot wel vijftig procent! Als je moe bent geworden van al dat kopen en de van kortingen die je allemaal hebt gekregen dan kun je in dit winkelcentrum eventjes bijkomen. Er is namelijk een café/restaurant in dat grote gebouw. Hier kom je de dag wel door en op het einde van de dag heb je de knip wel leeg…Het adres is Via Europa 8. Bijnaam is `The Mall`.

Fodere Marik is een stoffenwinkel en is als enige gespecialiseerd in het merk `Memberg Cupro`. Deze grote winkel is van 1962 en gaat dus al heel wat jaartjes mee. De winkel heeft zijn sporen verdiend door het altijd afleveren van topkwaliteit. Niet alleen stoffen in alle denkbare kleuren worden verkocht, ook accessoires. Niet alleen voor de vrouw maar ook voor de man. Ren dus snel naar Via della Spade 35.

Coin
Dat is ook zo`n top winkelcentrum. Je kunt het niet zo gek bedenken of het is er wel. Op kledinggebied en op huishoudelijke artikelen want dat zijn wel de toppers van dit groot winkelcentrum. Ook het schoenenaanbod staat bekend in heel de stad. Je kunt je hier echt uitleven. Het adres is Via dei Calzaiuoli.

Gianmaria Buccellati is een winkelcentrum wat betreft goud, zilver, juwelen, horloges en andere soort sieraden. Dit centrum is al oud, van voor de Tweede Wereldoorlog. Als je dan nu nóg bestaat dan doe je het erg goed! Het blinkt je allemaal tegemoet in de Ponte Vecchio want daar moet je zijn.

Winkelstraten

Via de Tornabuoni is één van de bekendste en mooiste winkelstraten van de stad. Als je hier naar toegaat voor de mode dan heb je meer dan één dag nodig. Daarbuiten is een goedgevulde portemonnee een noodzaak want je kunt daar eindeloos shoppen. Bekende couturiers en vooraanstaande juwelierszaken zullen je hart sneller doen kloppen!

Via dei Fossi

Op zoek naar een mooi stukje antiek. Op zoek naar een mooi kunstvoorwerp…zoek dan niet langer en ga naar deze straat toe. Je vindt hier de allermooiste kunstvoorwerpen en zeker ook betaalbaar antiek.

Via della Vigna Nuova

Ook in deze straat zul je ongetwijfeld wel iets vinden op modegebied want winkels zijn er genoeg.

Via del Corso
Hier vind je natuurlijk de bekende kledingmerken maar ook de minder bekende. Ook staat de straat bekend door de aanwezigheid van echte Italiaanse producten.

IJswinkels

De betere ijssalons ligt in de wijk Santa Croce. En zij bereiden het ijs zoals het hoort te zijn. Smaken zijn er genoeg.

Wil je beslist genieten van het lekkerste ijs van de stad, dan moet je naar `Bar Vivoli Gelataria` gaan.

Markten

De markt van San Lorenzo is een echte toeristenattractie. Niet alleen de grootste maar er wordt ook het meeste geluid geproduceerd door de marktkooplieden. Tassen, kleding en souvenirs zijn er genoeg te kopen.

Op het Piazza del Ciompi wordt elke werkdag een vlooienmarkt gehouden. Op de laatste zondag van de maand wordt de markt omgetoverd tot een antiekmarkt.

Pizza`s

Wil je echt genieten van een pizza zoals die hoort te zijn, breng dan eens een bezoek aan Pizzeria Spera di Spera Salvatore. Grote en ook een verrassend lekkere pizza. De prijzen zijn erg billijk. Het adres is Via Della Cernaia.

Il Vecchio e il Mare is ook zo`n topper in Florence. De pizza`s zijn gewoonweg geweldig en ook nog eens betaalbaar. Het water loopt je al uit de mond dus rennen of fietsen naar Via Vincenzo Gioberti 61.