Stedentrip Florence

(72)
Sorteer op:
 • Best beoordeeld
 • Sterren
 • Prijs

Corona D italia

Hotel Corona d’Italia is gevestigd in een vroeg 19e eeuws palazzo en ligt in het hart van het historische centrum van Florence. Vanuit het hotel kunt u snel en ...

Vanaf € 303,- Vlucht + Hotel

Alleen hotel vanaf € 68,-

Meer info

Hotel Balestri

Hier maakte vier generaties het comfortabele hotel tot een begrip in Florence. “Ah… la Balestri!” Florentijnen slaan hun ogen ten hemel. Ja, als je bij La Famiglia Balestri verblijft, dan ontbreekt het je aan niets. Ligging: uitstekende ligging aan het Piazza Mentana direct aan de rivier de Arno. Op 5 minuten ...

Vanaf € 79,- Alleen hotel

Auto Park Hotel

Hotel Auto Park opende zijn deuren in 1971. Dit hotel heeft honderddertien kamers, een grootse eigen tuin van maar liefst 10.000 m2, en parkeergelegenheid voor ongeveer entachtig auto's (kostenloos voor onze bezoekers).

Vanaf € 45,- Alleen hotel

Hotel Alessandra

Hotel Alessandra ligt op slechts 250 meter van de Galleria degli Uffizi. Het is gevestigd in een 16e eeuws gebouw waar vroeger een adellijke familie in woonde. Het hotel heeft geluiddichte kamers met airconditioning en gratis WiFi in het hele gebouw.

Vanaf € 55,- Alleen hotel

Gallery Hotel Art

Dit stijlvolle, moderne viersterrenhotel is een van de meest nabijgelegen hotels ten opzichte van de Ponte Vecchio en verzorgt regelmatig moderne kunstexposities in zijn openbare ruimtes.

Vanaf € 228,- Alleen hotel
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 13
 • 14
 • 15
 • »

Meer over Stedentrip Florence

Florence is de hoofdstad van de regio Toscane. De stad ligt aan rivier de Arno en telt ongeveer 375.000 inwoners. De stad staat vooral bekend als bakermat van de Renaissance en daarmee is het één van de belangrijkste cultuursteden van Europa. Buiten dat is er ook veel industrie te vinden.

De stad stamt uit het jaar 59 vóór Christus en werd gesticht door de Romeinen. Het adellijke geslacht Medici heeft vele eeuwen de stad bestuurd. In die tijd werd de basis gelegd voor architectuur, literatuur, beeldhouwkunst en de schilderkunst. In die tijd was de stad zo belangrijk dat de plaatselijke munt, de Fiorino d`oro de grondlegger was van onze oude gulden. Er zijn natuurlijk vele bezienswaardigheden zoals de Dom. In de volksmond heet die kerk de Duomo genoemd. Eigenlijk heet die kerk Santa Maria del Fiore. Een andere topper is de basiliek San Lorenzo. De stad heeft ook enkele paleizen zoals Palazzo Pitti en Palazzo Vecchio. Musea zijn er in overvloed. Enkele zijn het Archeologisch Museum, Museum di San Marco en het Uffizi. Erg mooi en heel bekend zijn de bruggen over rivier de Arno. Zeker in de avond levert dat mooie plaatjes op. De stad heeft een groot busnetwerk en een groot treinstation.

De stad bezoeken kun je het beste doen met een scooter, met de fiets of lekker lopend. Op enkele kilometers afstand ligt het vliegveld. Het eten is sterk georiënteerd op het platteland. Wel is het zo dat de producten die gebruikt worden kakelvers zijn. Erg bekend bij de vele toeristen is natuurlijk het plaatselijke ijs. Er zijn dan ook genoeg ijssalons te vinden. Florence heeft een echt landklimaat. De zomer is behoorlijk heet en uitschieters tot 40 graden zijn zeker aanwezig. De winter daarentegen kan behoorlijk koud zijn en nachtvorst is zeker niet uitgesloten.

De beste periode om de stad te bezoeken is in mei en juni. Dan is de temperatuur al aangenaam zonder dat het bloedheet wordt. Ook de natuur staat dan in volle bloei. In juli en augustus kan het bloedheet worden. Ook aangenaam is het in september en oktober maar dan is de natuur niet meer zo mooi om te zien.

Extra informatie over Florence

Stedentrip Florence bezoeken zal iedereen uitstekend bevallen. De stad heeft zoveel in huis dat een weekeinde zeker te kort zal blijken. Er is zoveel te zien en zoveel te genieten dat je niet weet waar te beginnen. Oud en nieuw komen elkaar tegen in de stad en dat maakt de stad nóg boeiender. Om de grote stroom toeristen op te vangen zijn er inmiddels genoeg hotels. Van goedkope tot peperdure. Cafeetjes, restaurants en andere eetgelegenheden zijn er plenti. En wat is nog gezelliger en aangenamer dan op een terras zitten om al die mensen te bekijken…niks toch!

Wil je exclusieve mode zien wat kleding betreft of schoenen of tassen, Florence heeft het allemaal in huis. Wil je flink feesten in één van de discotheken, ook dat kan. Florence kan in elke behoefte voorzien en dat is ook weer een sterk punt. Alles bij elkaar heeft de stad veel en geeft de stad veel. Je moet er daarom echt de tijd voor uit trekken om alles te bewonderen. En één ding is zeker, je zult op deze stad verliefd worden. Je zult er niet aan ontkomen en dat geeft niks. Want dan ga je er nóg eens naar toe. Veel plezier toegewenst!

Toon op kaart
Toon als lijst