Weekendje Florence

(72)
Sorteer op:
 • Best beoordeeld
 • Sterren
 • Prijs

Corona D italia

Hotel Corona d’Italia is gevestigd in een vroeg 19e eeuws palazzo en ligt in het hart van het historische centrum van Florence. Vanuit het hotel kunt u snel en ...

Vanaf € 303,- Vlucht + Hotel

Alleen hotel vanaf € 68,-

Meer info

Hotel Balestri

Hier maakte vier generaties het comfortabele hotel tot een begrip in Florence. “Ah… la Balestri!” Florentijnen slaan hun ogen ten hemel. Ja, als je bij La Famiglia Balestri verblijft, dan ontbreekt het je aan niets. Ligging: uitstekende ligging aan het Piazza Mentana direct aan de rivier de Arno. Op 5 minuten ...

Vanaf € 79,- Alleen hotel

Auto Park Hotel

Hotel Auto Park opende zijn deuren in 1971. Dit hotel heeft honderddertien kamers, een grootse eigen tuin van maar liefst 10.000 m2, en parkeergelegenheid voor ongeveer entachtig auto's (kostenloos voor onze bezoekers).

Vanaf € 45,- Alleen hotel
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 22
 • 23
 • 24
 • »

Meer over Weekendje Florence

Een weekeinde naar Florence is een verdraaid goeie keuze! Het is geen wereldstad want er wonen ongeveer 360.000 mensen. In de zomermaanden komen er nog tienduizenden bij. Hou je van kunst dan heb je genoeg te bekijken. Hou je niet van kunst dan heb je ook genoeg te bekijken. Ben je geïnteresseerd in de mode en wat daar nog bijkomt dan kun je in Florence prima uit de voeten. De stad heeft voor elk wat wils en dat is ook meteen de kracht. Vanaf Schiphol is het ongeveer twee uurtjes vliegen.

Naar Florence

Het meest ideale vervoermiddel is natuurlijk het vliegtuig. Er zijn genoeg maatschappijen die op Florence vliegen. Het vliegveld ligt niet ver van het centrum af. Daar kun je een bus nemen of een taxi. Natuurlijk ben je slim geweest en heb je al een hotel geboekt. Heb je dat niet gedaan dan zijn er natuurlijk hotels genoeg.

In Florence

Een fijn hotel is bijvoorbeeld Hotel Monna Lisa. Een super viersterren hotel dat in het historisch centrum ligt. Er zijn diverse kamertypes die prachtig zijn ingericht. Het adres in Borgo Pinti. Een ander fijn hotel is Hotel Concorde Firenze. 106 kamers verdeeld over vijf etages. Er is een bar en een prima restaurant aanwezig. Het is een driesterrenhotel. Het adres is Viale Gori Luigi 10. Dat heb je nu geregeld dus tijd voor een bijzondere kennismaking met de stad. Een bezienswaardigheid die je zeker niet mag missen is de eeuwenoude brug over rivier de Arno, de Ponte Vecchio. Een andere bezienswaardigheid is de Duomo. Hét symbool van de stad. Het is de roodbruine koepel van de Santa Maria del Fiore. Hou je van musea? Ga dan eens naar het belangrijkste museum wat de Renaissance betreft, de Galleria degli Uffizi. Een ander topmuseum is bijvoorbeeld Museo Nazionale del Bargello. Hier kun je eindeloos lang de mooiste beeldhouwwerken bekijken uit de Renaissance.

Winkelen

Ga dan maar meteen naar het grootste winkelcentrum van de stad, de Via Europa. Kun je profiteren van een leuke korting! De bijnaam is `The Mall` en is te vinden in de Via Europa 8. Een ander topwinkelcentrum is Coin. Schoenen, kleding en huishoudelijke artikelen. Het adres is Via dei Calzaiuoli. De topwinkelstraat is natuurlijk Via de Tornabuoni. Veruit de mooiste en bekendste van de stad. Heb je de portemonnee goed gevuld dan komt die hier wel leeg! Een andere bekende is Via del Corso. De bekende kledingmerken maar ook de minder bekende dus allemaal een stuk goedkoper.

Drinken

Na al dat bewonderen en genieten wordt het tijd voor een andere soort ontspanning. Je wilt eerst even wat gaan drinken. Een erg leuk café is Rex Café. Hier komen de wat oudere mensen. Kenmerk is de uiterst fijne sfeer en het adres is Fiesolama 23. Een ander leuk tentje is Slowly, de hipste van de hele stad. Zien en gezien worden is hier het motto. Je kunt hier genieten van de bijzondere lekkere cocktails.

Eten

En of je dat kunt in Florence! Ristorante La Martinicca is een fijne eetgelegenheid. Er komen daar veel mensen dus je moet wel even geduld hebben voordat je kunt bestellen. Maar dat is het zeker wel waard. Het adres is Via del Sole 27. Natuurlijk zijn er nog de vele pizzeria`s. Te veel om op te noemen dus ga die maar eens ontdekken.

Feesten en dansen

Dat hoort zeker bij een weekeinde Florence. Je hebt inmiddels al veel bekeken, lekker wat gedronken en fijn gegeten. Je bent er weer helemaal bij dus jouw feest kan nu beginnen. Er zijn uiteraard genoeg discotheken in de stad. Een absolute topper die je dus noooit mag missen tijdens je verblijf is Space Electronic. En je zult zeker niet opvallen tussen die honderden bezoekers. Wil je eventjes uitrusten dan kun je naar een speciale ruimte om op adem te komen. Het adres is Via Palazzuola 37. Nog een geweldige grote disco is Central Park. De bekendste muziekstijlen krijg je om de oren en in elke zaal draait een dj. Wil je er heen…Parco delle Cascine is het adres.

Filmpje pakken

Dat kan ook. Een superbioscoop is Gambrinus. Je hebt geluk want op maandag wordt er niks vertoond. Adres is Via Brunelleschi nummer 1.

En weer naar huis

Ja, zo snel gaat het. Je hebt het gevoel dat je amper weg bent geweest. Maar je hebt wel intens genoten van je verblijf in deze bijzondere stad. Je zult ook wel het gevoel hebben dat je bijna niks hebt gezien. Dat is een bekend verschijnsel wat Florence betreft. Een weekeinde is natuurlijk hartstikke mooi en leuk maar ook veel te kort. Florence verdient gewoon beter dus ga er nog maar eens naar toe. En eigenlijk moet je dan veel langer gaan, dan gaat het allemaal veel relaxter. Alvast veel plezier!

Toon op kaart
Toon als lijst