Uitgaan Florence

Meer over Uitgaan Florence

De stad heeft natuurlijk vele cafeetjes en knusse kroegjes. Uiteraard een keur aan restaurants. Bij de ene betaal je maar een paar euro, bij de andere betaal je veel meer want er zit wel degelijk verschil in. Natuurlijk ontbreken de discotheken niet in Florence. Neem vooral de tijd om de stad in de avond en nacht te leren kennen. De inwoners zijn behulpzaam en vriendelijk. Je zult er snel contact hebben. Zeker de jeugd spreekt wel Engels.

Bars en kroegjes

Rex café is erg in trek bij wat ouder publiek. Zeg maar tussen de dertig en veertig jaar. Dit café is misschien wel het leukste café van het oosten van de stad. En je kunt hier echt op tijd beginnen aan een gezellige avond. Het interieur kenmerkt zich door bijzondere lampen en hele aparte spiegels. Vooral in het weekeinde treden hier bandjes op. De sfeer is in deze gelegenheid erg relaxed en de drankprijzen erg aangenaam. Het adres is Fiesolama 23.

Zoe
is te vinden in de Via dei Ranai 13. Ga op tijd heen voor het happy hour! Dat begint om zes uur in de vroege avond tot negen uur. Deze bar is echt bijzonder fel gekleurd. Dat maakt deze gelegenheid ook zo bijzonder. Hier komen niet alleen inwoners van de stad maar ook mensen van hier buiten. Heb je trek gekregen na alle drank, dan kun je hier een makkelijke maaltijd bestellen. In de winter kun je heerlijk bijkomen op het verwarmde terras. De prijzen zijn redelijk.

Slowly is de meest hippe café van de stad. Denk je dat je wat bent en je wilt daarom bekeken worden dan ben je hier aan het enige juiste adres! Vooral mensen tussen de twintig en dertig jaar voelen zich hier thuis. Het café is ook bekend wat de cocktails betreft. Nóg bekender zijn echter de oesters met champagne. De inrichting is in Amerikaanse stijl. De prijzen zijn redelijk te noemen en het adres is Via Porta Rossa 63.

Caffè Giubbe Rosso
is te vinden aan het Piazza del Repubblica 13-14. In het begin waren het twee Duitsers die het café begonnen. Hier komen vooral kunstenaars en intellectuelen.

Café La Perla Viola
is meer een koffiehuis dan café. Hartstikke gezellige en klein cafeetje waar je heerlijke koffie kunt krijgen maar ook een lichte maaltijd.

Restaurants

Bigallo Enoteca zit in de Via del Proconsole 73-75 is een leuk restaurant waar je heerlijk kunt lunchen. De lunch is vrij goedkoop maar de drank is daar erg duur.

Ristorante La Martinicca
. Echt waar, daar kun je uitstekend dineren! Je moet wel even geduld hebben want er zijn weinig mensen in de bediening. Het adres is Via del Sole 27.

Antico Fattore
is op zondag dicht. En dat is wel jammer hoor! De specialiteiten zijn leverpaté en kalfsvlees met champignons in een heerlijke saus. Redelijke prijzen moet je dan betalen in de Via Lambertesca 1-3

Discotheken

La Dolce Vita staat bekend om zijn happy hour. Maar niet alleen daar om. De disco is van 1985 dus een echte volhouder. De muziektent heeft twee zalen. De ene is uitgevoerd in rustige kleuren, de andere in felle dus wat heftiger. Het adres voor een fijne dansavond, en nacht, is Piazza del Carmine.

Tenax is de naam. Erg populair in de stad. Er rijden zelfs discobusjes die je elke zaterdag er gratis naar toe brengt. Woensdag is de latin muziek te horen. Op vrijdag komen er bekende artiesten. Kortom, er is altijd wel wat te beleven! De prijzen zijn zeker aangenaam te noemen. Ga dat dan maar doen in de Via Pratese 46.

Echt helemaal knallen kun je doen de in grootste disco van de stad, in Space Electronic. Er gaan hier elke zaterdagnacht op zondagmorgen bijna duizend jongelui geweldig tekeer! Maar er is ook een fijne bar aanwezig. Wil je even bijkletsen dan kan dat in een rustige ruimte. Het adres van dit topgeweld is Via Palazzuolo 37.

Een andere geweldenaar is Central Park. Jonge jonge, de muziek komt je al van verre tegemoet! Je kunt binnen maar ook buiten dansen totdat je er echt bij neervalt. Elke ruimte heeft een eigen dj. Leuk om dat allemaal eens mee te maken. Interesse voor een spektakel? Dan meteen naar Parco delle Cascine.

Bioscopen

Odeon Cinehall vind je op het Piazza Strozzi. Hier kun je kijken naar originele geluidfilms. Eén van de betere bioscopen van Florence. Staat verder bekend om zijn super beeldkwaliteit. Zeshonderd mensen kunnen hier genieten.

Een beroemde bioscoop is Gambrinus Cinehall. Op het super groot beeldscherm zie je de allernieuwste films uit Amerika, Europa en natuurlijk uit Italië. Tijdens de pauze is de bar open waar je even wat kunt drinken. Op maandag is de bioscoop dicht. Het adres is Via Brunelleschi 1.