Betalen Boedapest

Meer over Betalen Boedapest

Muntsoort

Het betaalmiddel in Hongarije, dus ook in Boedapest is de Forint. Euro`s worden daar graag aangenomen. Om te weten hoeveel je ergens voor betaalt is het makkelijk dit te onthouden. Afgerond is 100 Forint 0,40 euro. 200 Forint dus 0,80 euro. 250 Forint komt overeen met 1 euro.

Eerst een tip!

Wanneer je ergens een rekening moet betalen dan moet je goed opletten of je niet te veel betaalt. Vertrouw er niet op of de rekening klopt. Is dat het geval, meld dat dan meteen! Houd er ook rekening mee dat creditcards niet overal worden geaccepteerd. Zorg dus dat je altijd contant geld bij je hebt. Dat heb je ook zeker nodig bij het bezoeken van een markt.

Banken

In de hele stad zijn wel pinautomaten te vinden. Je krijgt dan wel Forints in handen. Wil je euro`s omwisselen dan kun je dat het beste doen bij de banken. Vooral niet omwisselen op de luchthaven zelf of bij je hotel of bij kiosken in de stad. Om een cheque te verzilveren moet je je wel kunnen legitimeren.

Openingstijden van de banken

De grote banken zijn open vanaf 08:00 uur tot 17:30 uur. Meestal ook op zaterdag open maar dan van 08:00 uur tot 12:00 uur. Op zondag zijn alle bankinstellingen gesloten

Invoerrechten

Deze hoef je niet te betalen wanneer je persoonlijke bezittingen niet boven de 29.500 Forint uitkomen. Dat bedrag komt overeen met ongeveer 120 euro. Ga je over dat bedrag heen dan moet er wél worden betaald. Tussen de 12 en 15 procent aan invoerrechten Daar over heen komt ook nog eens 5 procent douanebelasting. Daar zit je dus al gauw aan maar je praat dan over enkele euro`s.