Treinreis Boedapest

Meer over Treinreis Boedapest

Een treinreis naar Boedapest is erg leuk en erg makkelijk om te doen. Een treinreis heeft vele voordelen. Het is goedkoop. Je hebt nooit last van files. Je krijgt ook nooit autopech. In de trein kun je goed eten en drinken. Je kunt best wel veel bagage meenemen. Je hebt altijd aanspraak en je ziet heel veel onderweg.

Treinroute

Instappen in Amsterdam. Vandaar uit naar Utrecht. 13 uur later ben je al in Wenen. Van Wenen naar Boedapest duurt ongeveer 3 uur. In totaal ben je zo`n 17 uur onderweg. De afstand ligt rond de 1500 kilometer.

Reserveren

Je wilt er zeker van zijn dat je een plaatsje hebt in de trein. Daarom is het verstandig om een plaats te bespreken. Wil je de nacht aangenaam doorbrengen dan kun je ook een slaapcoupé reserveren. Kom je in elk geval uitgerust aan.

Je vertrek

Lang heb je naar deze dag uitgekeken maar nu is het zover! Je gaat met de trein naar de stad waarover je al heel lang droomde, Boedapest. Je kunt in Amsterdam of in Utrecht instappen. En eindelijk, de trein zet zich nu in beweging richting Duitsland. En je medepassagiers gaan ook die kant op. Je hebt dus zo aanspraak en tijdens het praten raast de trein alsmaar door. Heb je slaap gekregen dan ga je naar je eigen slaapcoupé. Of je gaat lekker eten. Het is jouw vakantie dus jij doet waar je zin in hebt! Na Duitsland te hebben gepasseerd komt Wenen in zicht. Een geweldige stad om eens te bezoeken, ga je volgende dag eventueel verder naar Boedapest. Jij zegt het maar, het is tenslotte jouw feestje! Na Wenen komt Hongarije al snel in beeld. Vanaf de Oostenrijkse hoofdstad is het nog maar drie uur treinen. En dan ben je er, goh, wat is het allemaal gladjes verlopen zeg deze treinreis. Je weet nu al dat je een volgend keer wéér met de trein gaat. En voor dat geld!

Je verblijf

Vanuit je gereserveerde hotel ga je elke vakantiedag vertrekken. Je bezoekt natuurlijk beide kanten van de Donau, de Buda-kant en de Pest-kant. Je bent stil van de prachtige Donau met zijn negen imposante bruggen. Maar je wilt ook Boedapest proeven. Je gaat een boottocht maken, je gaat een bar in, je gaat lekker uit eten en je gaat stevig de beest uithangen. Natuurlijk ga je eens een koffiehuis binnen en uiteraard een kuurbad. Nadat je dat allemaal hebt gedaan, dan ervaar je pas het Hongaarse leven. Winkelen hoort er natuurlijk ook bij. Boedapest zal jouw verwachtingen overtreffen. Wat dat betreft hoef je zeker niet naar andere grote Europese steden! En zo ga je elke dag opnieuw en ook weer anders genieten van Boedapest. Maar de tijd begint nu toch aardig te dringen en je wilt nog zoveel zien en meemaken. Vlug dan maar want er is geen sneller rijpaard dan de tijd.

Je vertrek

Verdorie, het is weer voorbij met de pret! Afgelopen, en je had het zo geweldig naar je zin. Je hebt zeker veel foto`s genomen. Je hebt zeker vrienden en vriendinnen gemaakt. Die moet je nu weer gaan verlaten. Je moet nu afscheid van hen gaan nemen. Een traan, een verlegen lach en een rood hoofd. Je hoeft je echt nergens voor te schamen hoor; afscheid nemen doet pijn, zeker van Boedapest! Je zwaait uitbundig terwijl de trein langzaam wegrijdt. Nu weet je het zeker, je vakantie is definitief voorbij!

Thuisgekomen

Ook de terugreis verliep bijzonder prettig. Je wordt opgehaald van het station en thuisgekomen begin je te vertellen. Je weet niet waar te beginnen want je hebt ook zoveel gezien en meegemaakt. Dan worden de foto`s getoond en de kijkers komen al snel onder de indruk van Boedapest. Zoveel moois, zoveel interessants, zoveel kunst en prachtige uitzichten hadden zij niet verwacht. En eigenlijk moeten zij er zelf maar eens heengaan, naar de Parel van het Oosten, naar Boedapest. En met de trein uiteraard!