Busreis Boedapest

Meer over Busreis Boedapest

De afstand tussen Amsterdam en Boedapest is nog geen 1500 kilometer. Dan is een busreis natuurlijk makkelijk te doen. Je zijn natuurlijk allerlei routes maar de kortste én snelste is deze.

Ideale busroute

Het vertrek is vanuit Amsterdam. Vandaar zal de bus richting Keulen gaan rijden. Je gaat vanaf deze stad langs de Rijn. Je komt dan het eerste aan in Frankfurt. Deze stad wordt verlaten om naar Nürnberg te rijden. Daar vandaan zal de bus richting Passau gaan en komt de bus aan bij de Oostenrijkse grens. Nadat je de grens bent gepasseerd gaat de bus de A 8 op richting Linz. Daar aangekomen schiet de bus de A 1 op die tot Wenen gaat. Vanaf Wenen wordt de A 4 genomen richting Boedapest.

Onderweg

Vergeet alsjeblief je fototoestel niet! Niet alleen in Boedapest is veel te fotograferen, ook onderweg. Je gaat langs de Rijn en het landschap is bijna onbeschrijflijk mooi. Wat ook mooi is is dat je zelf niet hoeft te rijden. Dus je kunt alsmaar genieten en genieten onderweg. Ook leuk is het dat je met mensen naar Boedapest gaat en die daar dus ook interesse in hebben. Onderweg zul je regelmatig stoppen om de benen te strekken of een hapje te eten. De bus zal er twee dagen over deze prachtige en zeker ook interessante reis doen. Je verblijft in een van te voren afgesproken hotel. Daar is het lekker genieten van lekker eten, drinken en slapen. Na het ontbijt ga je de volgende dag richting Boedapest. Dan gaat je echte vakantie pas beginnen!

In de superhoofdstad van Hongarije

Nadat je bent afgezet voor je hotel ga je je inchecken. Even genieten van een welkomstdrankje, even opfrissen en dan begint jouw feest. Je weet niet waar te beginnen, loop maar gewoon aan want alles is even schitterend aan deze stad. Vermoeid maar wel voldaan zul je prima slapen deze eerste nacht in Boedapest. De volgende dag, na een uitgebreid ontbijt, ga je echt beginnen aan jouw ontdekkingstocht. En er is wat te zien hoor! Wat je zeker niet mag missen is een wandeling over de oudste brug van de stad, de Kettingbrug. Het is de oudste en tegelijkertijd de allermooiste brug van de stad en misschien wel van heel Europa! Laat je ook eens culinair verwennen; er zijn genoeg restaurantjes waar je echte Hongaars kunt eten. Bezoek daarna ook eens één van de vele kroegjes. En natuurlijk moet er de discotheek worden bezocht. Welke dan…nou, er zijn er genoeg! En de volgende dag ga je eens met de metro of met de bus of met de trolleybus of je neemt eens een taxi. Boedapest heeft vele soorten van vervoermiddelen. Vergeet zeker niet een boottocht over de Donau te maken.Zo leer je de stad steeds beter kennen en je zult je al gauw een Hongaar voelen.

Tijd te kort

Jazeker, de tijd zal te kort blijken. Je hebt erg veel gezien maar nog lang niet alles. Dat geeft niks maar het is wel jammer. Wat let je dan om nóg een keer naar deze fantastische stad te gaan? En je denkt er zo weinig mogelijk aan maar de bus zal toch weer voor komen rijden bij je hotel. Het is voorbij, jouw vakantie in de wereldstad Boedapest is ten einde. Je hebt nu al heimwee en dat is goed en daar is niks mis mee!

Naar huis

Je verlaat een nieuwe wereld, je verlaat Boedapest, je verlaat Hongarije. Binnen twee dagen ben je weer thuis. En dan begint het terugdenken. Je hebt vele herinneringen want je hebt veel foto`s gemaakt. Vol trots laat je die zien aan iedereen. En je hebt er genoeg bij te vertellen. Natuurlijk ook over die fijne comfortabele busreis. Over al die voordelen die zo`n busreis biedt want dat zijn er nogal wat. En dan over de prijs van de reis, geweldig meegevallen. En die toehoorders maak jij enthousiast en ook zij willen beslist een keer naar Boedapest toe. En waar je ook heengaat een volgend keer, je gaat weer met de bus. Een terechte prima keuze!