Shoppen Boedapest

Meer over Shoppen Boedapest

En dat is echt wel mogelijk in de hoofdstad van Hongarije. En wanneer je door de winkelstraten loopt dan kun je ook wel denken dat je in Parijs, Milaan of Madrid loopt. Boedapest doet wat shoppen betreft helemaal mee in Europa en dat is goed te zien. Nu volgen de voornaamste winkelcentra, winkelstraten en de interessantste markten. Het is natuurlijk een greep uit alles want er is natuurlijk nog veel en veel meer. Veel plezier!

Winkelcentra

Een fantastisch winkelcentrum is Mammut. De naam zegt al genoeg! En inderdaad, je zult hier alles vinden wat je hartje begeert. Er zijn meer dan vierhonderd winkels in het centrum en alle winkels zijn langer open dan winkels elders. Niet alleen winkels, ook leuke cafeetjes en restaurants zijn aanwezig voor een geweldige én een gezellige dag shoppen.

Het Folkart Centrum staat bekend om zijn echte ambachtelijke producten. Je kunt hier klederdracht kopen, porselein, borduursels en houtsnijwerk. Dus als je op zoek bent naar een origineel souvenir dan ben je hier aan het juiste adres. Dit centrum is de vinden in de Váci utca 58.

In één van de allernieuwste winkelcentra, De Markthal, kun je de echte Hongaarse sfeer opsnuiven. Vele kramen met alleen maar verse producten zoals vis, groente en fruit. Natuurlijk kun je hier ook een geweldige bak sterke espresso kopen.

De Arena Plaza is het grootste winkelcentrum van heel Boedapest. Je kunt het niet zo gek bedenken of het is wel te koop. Alle topkledingmerken zijn er.

Duna Plaza. Niet alleen om fijn te winkelen. Er is ook een bioscoop met bijna tien zalen. Verder is er een bowlingbaan, een speelhal en nog veel meer. Bijna 130 winkels heten je van harte welkom.

Westend Ciry Center is ook zo`n gigantisch overdekt winkelcentrum. Meer dan honderd winkels en winkeltjes te bekijken. En alles is er natuurlijk. Na het shoppen kun je even bijtanken in een cafeetje of restaurantje.

Winkelstraten

Váci Utca is toch wel dé winkelstraat van de stad. Er zijn Italiaanse en Franse modehuizen te vinden. Ook de betere juwelierszaken. Je vindt er ook echte Hongaarse kleine winkeltjes. Tel hierbij de kroegjes, restaurantjes en de vele terrasjes op en dan heb je een geweldige winkelstraat. Maar let wel op want je moet hier stevig betalen!

Andrassy
is een echte winkelboulevard. In het begin is het een gewone straat. Ga je verder dan wordt het allemaal een stuk mooier. De boulevard wordt steeds breder. Er is wel autoverkeer maar niet hinderend.Ook hier alles aanwezig voor een geslaagde winkeldag.

Erzsébet Kórut
is ook een van de mooiere en betere winkelstraten.

Markten

Lehel tér Piac is echt nog een markt van vroeger. Je kunt hier verse groenten en vis kopen. Ligt vlakbij het centrum dus makkelijk te bereiken. Open van maandag tot en met zaterdag. Je kunt vroeg terecht. Vanaf 06:00 uur tot 14:00 uur.

Voor echte nepkleding moet je naar de Józsefváriosi markt. Je ziet hier voornamelijk Chinese handelaren. Ook huishoudelijke producten en schonen zijn te koop. Elke dag open van 07:00 uur tot 18:00 uur. Het adres is Kobányai út, 21-23.

Een interessante vlooienmarkt is de Használtcikk Pica. Eigenlijk veel troep uit de vroegere tijd en dat is te vinden aan de buitenkant van de markt. Binnenin vind je eigenlijk ook weer van alles. Daarom kom je hier op deze markt niet zo snel uitgekeken. Je moet wel behoorlijk afdingen anders betaal je er veel te veel voor! Van maandag tot en met zaterdag open vanaf 07:00 uur tot 14:00 uur. Het adres is Nagykörösi út 156. Deze markt is wel de allergrootste rommelmarkt van de stad.