Lastminute Boedapest

(6)
Sorteer op:
  • Best beoordeeld
  • Sterren
  • Prijs

Soho Boutique Hotel

Nieuw boutique design hotel in het centrum van Boedapest aan de Dohany utca, op loopafstand van de winkelpromenade. Comfortabele luxe in een moderne ambiance! Voor de design liefhebber. Ligging: In het centrum van Boedapest aan de Dohany utca, op loopafstand van de winkelpromenade. Uitstekende verbindingen. Faciliteite...

Vanaf € 51,- Alleen hotel

Hunguest Hotel Platanus

Prima toeristenklasse hotel met comfortabele, ruime kamers voor een zeer scherpe prijs! Een aanrader! Ligging: Tegenover het Nepliget Park gelegen in het stadsdeel Pest. Uitstekende metroverbinding, het centrum is in slechts 4 haltes bereikbaar (Ferenciek Ter). 's Nachts ieder half uur een bus (lijn 50E). Facilitei...

Vanaf € 32,- Alleen hotel

Best Western Hotel Hungaria

Een eigentijds hotel met klassieke tradities. Het is een van de grootste hotels van Budapest met modern ingerichte kamers en vele faciliteiten waaronder winkeltjes, Bierstube, restaurant, sauna en zonnebank. Een perfecte combinatie van professionele service met een echt huiselijk gevoel! Ligging: Centraal gelegen in he...

Vanaf € 49,- Alleen hotel
  • 1
  • 2
  • »

Meer over Lastminute Boedapest

Een lastminute reis is een begrip in de vakantie- en reiswereld. Iedereen praat over een lastminute reis maar wat is dat nu precies?
Er zijn veel reisorganisaties in ons land. Deze reisorganisaties kopen elk jaar diverse vakantieproducten in. Dat zijn hotelkamers, vliegtickets en totaalpakketten en nog meer soorten. Het is natuurlijk de bedoeling dat zij al hun producten verkopen zodat zij maximale winst behalen. Is een land of stad populair op dat moment, dan zullen zij daar veel van inkopen. Maar soms is het zo dat een land of stad plotseling minder gewild is bij de toeristen. De reden daarvan is niet altijd even duidelijk. Het resultaat is dat de reisorganisaties blijven zitten met onverkochte vakantieproducten. Niet verkocht betekent verlies en dat is natuurlijk niet de bedoeling. Om het verlies te beperken worden de onverkochte producten goedkoper aangeboden. Alles wat dan nog wordt verkocht zal het verlies verminderen. Daar kan de toerist van profiteren als die interesse heeft in dat land of in die stad. De prijs ligt beduidend lager dan de originele prijs maar de kwaliteit van het vakantieproduct blijft hetzelfde. De meeste lastminute reizen zijn vooral na het hoogseizoen, zeg maar in de herfst. Tegenwoordig worden ook al lastminute reizen aangeboden in de lente. Het grote voordeel is hier de prijs, maar er zijn nog méér voordelen bij een lastminute.

Voordelen

-Waar jij ook heen wilt gaan, de temperatuur speelt altijd een belangrijke rol. Wil je graag naar een warm land maar je vindt de temperatuur te hoog in de zomer, dan is een lastminute reis wel geschikt voor jou. In de lente of in de herfst is de temperatuur een stuk aangenamer.
-Als je niet zo houdt van massatoerisme, dan is een lastminute reis ook wel voor jou geschikt. Vooral in het hoogseizoen draaien landen en steden op volle toeren om de vele toeristen te vermaken. In de lente en herfst is het allemaal een stuk rustiger.
-Natuurlijk wil je graag op het strand liggen. Midden in het hoogseizoen is het strand massaal bezet met hierbij de nodige herrie. Vooral de jeugd vindt dat geweldig maar er zijn genoeg mensen die in alle rust op het strand willen liggen. Ook dan is een lastminte reis uitermate geschikt.
-De natuur. Vooral in de lente gaat de natuur in de volle bloei. Prachtig om dat te zien en om van te genieten. Midden in de zomer wanneer de temperatuur tot extreme waarde kan oplopen zal de natuur snel achteruit gaan. In de herfst is dan al veel verdord. Hier is dus de lente dé ideale tijd.

Nadelen

-Het is niet altijd mogelijk een lastminute reis te krijgen naar het land of naar de stad van jouw keuze.
Kort gezegd, het aanbod is beperkt. Is jouw favoriet er niet bij, dan zul je een andere bestemming moeten uitkiezen.
-Hou je van hoge temperatuur dan is die niet aanwezig in de lente en in de herfst. Het weer in beide perioden kan ook wat wisselvalliger worden. Lig je op het strand, dan kan er zomaar een regenbui naar beneden komen. Vooral de jonge mensen liggen hier niet op te wachten!
-Op je bestemming kan het voorkomen dat bepaalde gelegenheden nog niet open zijn in de lente of al gesloten zijn in de herfst. Dat zijn in het bijzonder de gelegenheden die het nachtleven bepalen zoals kroegen en discotheken.

Welke lastminute reizen naar Boedapest zijn er?

Je hebt een lastminute reis met de bus. Er zijn veel opstapplaatsen dus ook wel bij jou in de buurt. Je laat je wegbrengen en even later zit je al hoog en droog in de bus. In de bus kun je een lekkere kop koffie krijgen en je gaat gezellig kletsen met je buurman of buurvrouw. Een belangrijke zaak is dat je zelf niet hoeft te rijden en de bus zet je voor je hotel af. Je komt daardoor uitgerust aan in Boedapest.
Er zijn genoeg busreisaanbieders. Ga maar eens een kijkje nemen bij www.vertrekpunt.nl. Een andere aanbieder is www.gasamen.nl. Ook www.kras.nl wil je graag naar Boedapest brengen en dat geldt ook voor www.dejongintra.nl

Er is een lastminute met de auto. Met de auto heb je met niemand iets te maken. Je bent vrij en dat is ook wel wat waard. In Boedapest hoef je niet moeilijk te doen met het openbaar vervoer. Een ander voordeel is dat je eens buiten de stad kunt gaan kijken. Met de auto een lastminute is een voortreffelijke keuze! Er zijn reisorganisaties die je wel willen helpen. Dat is bijvoorbeeld www.arke.nl. Ook zal www.kras.nl er voor je zijn.

Er is ook een lastminute met de trein. Je bent dan supersnel in Boedapest omdat je niks met ander verkeer hebt te maken. Onderweg zie je het landschap aan je voorbij razen terwijl je geniet van een maaltijd in de restauratiewagon. Een prima keuze hoor! Een reisaanbieder die het allemaal voor je wil regelen is ondermeer www.gasamen.nl

Natuurlijk is er een lastminute met het vliegtuig. Een aanbieders voor zo`n heerlijke lastminute is www.wtc.nl. Uiteraard staat ook www.cheaptickets.nl voor je klaar en dat geldt ook voor www.ebookers.nl. Je bent binnen enkele uren in Boedapest vanaf Amsterdam. En vliegen is en blijft natuurlijk een feest. Een geweldige keuze hoor!

Je hebt nu belangstelling gekregen maar hoe weet je nu of er aanbiedingen zijn?

Allereerst kun je eens op de websites gaan kijken van de reisaanbieders. Diverse reisaanbieders zullen ook hun lastminute reizen kenbaar maken in de grotere dagbladen. Om daarnaast nog meer aandacht te krijgen maken de aanbieders regelmatig reclame op radio en televisie.

Het boeken

Uiteraard is het aanbod vele malen groter. Je krijgt een compleet overzicht voorgeschoteld wanneer je naar de pagina `reisorganisaties` gaat. Je vindt daar echt alle informatie en mogelijkheden. Doen hoor!
Een fijne lastminute reis toegewenst naar Boedapest!

Toon op kaart
Toon als lijst