Taxi Boedapest

Meer over Taxi Boedapest

Bekende taxibedrijven in Boedapest zijn Fotaxi, City taxi en Budataxi. Bij deze bedrijven is de kans het kleinst dat je te veel gaat betalen voor jouw taxirit.

Herkennen

Je kunt een taxi herkennen aan de gele kentekenplaten en aan het gele taxiteken. Het te betalen bedrag bestaat uit drie delen. Het eerste deel is de basisprijs. Deze prijs is onafhankelijk van de afgelegde kilometers. Het tweede deel is de kilometerprijs en het derde deel is wachtprijs. De wachtprijs is de tijd dat de auto stilstaan of langzamer rijdt dan 15 kilometer per uur.

Goedkoper

Als je gebruik wil gaan maken van een taxi dan kun je er beter een bellen. Elke medewerker van een hotel wil dat graag voor je doen. Dan ben je goedkoper uit dan wanneer je er een op straat aanhoudt. Natuurlijk beschikt elke taxi over een meter. Na de rit moet je om het bonnetje vragen. De chauffeur is verplicht jou dat bonnetje te geven. Het hoeft natuurlijk nooit maar een fooi geven wordt erg gewaardeerd. Voordat je instapt moet je zeker weten dat de taximeter aanstaat. Is dat niet het geval, probeer het dan de chauffeur duidelijk te maken. Nog geen succes, dan gewoon uitstappen en een andere nemen. De meeste taxichauffeurs zullen niet de Engelse taal beheersen. Schrijf dan op waar je naar toe wilt. Vanaf het vliegveld tot in het centrum duurt met de taxi ongeveer drie kwartier. Kijk goed uit bij deze taxichauffeurs want als zij de kans krijgen dan word je stevig genept. Geadviseerd wordt om het de bus naar het centrum te gaan.

Forint en euro

Wanneer je je taxi moet betalen dan moet je in principe afrekenen in Forints. Dan wil je ook wel weten hoeveel dat bedrag is in euro`s. Makkelijk te onthouden is dat 200 Forint gelijkstaat aan 1 euro.