Vliegvelden Boedapest

Meer over Vliegvelden Boedapest

Het vliegveld van de stad heeft de naam Ferihegy. Het ligt op ongeveer 25 kilometer van het centrum af. Op het vliegveld zijn vele autoverhuurbedrijven. Voor enkele euro`s brengt de Airport-minibus je naar de stad.

Landingsbanen

De luchthaven heeft 2 start- en landingsbanen. De langste is ruim 3,7 kilometer.

Terminals

Ferihegy heeft drie terminals. De eerste is bestemd voor de prijsvechters vliegtuigmaatschappijen. In 2005 is de terminal geweldig gerenoveerd. Dat is op terminal 1 Op terminal 2A komen alle vluchten van de Hongaarse luchtvaartmaatschappij Malév Hungarian Airlines. Op terminal 2B komen alle buitenlandse vluchten aan. Andere belangrijke luchtvaartmaatschappijen zijn British Airways, de KLM en Lufthansa.

Verder op de luchthaven

Er is een bank en je kunt er geld wisselen bij de vele wisselkantoortjes. Boedapest heeft nog niet de euro als betaalmiddel maar nog steeds de Forint. Natuurlijk zijn er winkeltjes aanwezig waar je nog leuke dingetjes kunt kopen. Je zult niet omkomen van de honger. Er zijn diverse snackcounters en restaurants aanwezig. Op het vliegveld zijn geen hotels. Je kunt parkeren op drie-korte termijn terreinen. Lang parkeren is ook mogelijk en dat is onder bewaking. Wel zo veilig! Taxi`s staan er in overvloed. Je kunt ook met een speciale bus vanaf het vliegveld naar de stad toe. Vertrekt om het half uur en een kaartje kopen kan gewoon in de bus.

Verdere informatie

Vroeger was dit vliegveld het enige van Hongarije. Nu telt het land er vijf maar die van Boedapest is nog steeds het grootste. Vanaf het vliegveld zijn er vele nationale en internationale verbindingen.