Uitgaan Boedapest

Meer over Uitgaan Boedapest

Een wereldstad zoals Boedapest heeft natuurlijk van alles in huis om de toerist te vermaken. Er zijn eindeloos veel cafeetjes, restaurants, koffiehuizen, kuurhuizen, discotheken, dancings, bioscopen en nog veel veel meer. Daarom wordt de stroom toeristen naar de stad steeds groter. En Boedapest is het zeker waard wat het uitgaansleven betreft om eens te ontdekken. Hieronder volgt slechts een hele kleine opsomming.

Caf├ęs, bars en kroegen

Openluchtcafé Zöld Pardon is toch wel veruit het beste café. En het is niet zomaar een café hoor. In de zomertijd zijn er elke dag concerten. Je hoort verschillende muziekstijlen en dat maakt dit café zo enorm gezellig. Hou je van het leven dan moet je hier echt naar toe! Ligt aan de Boeda-kant, vlakbij de Petöfi-brug. Het is altijd gratis entree en de prijzen zijn erg aantrekkelijk.

Is het jouw droom om ooit op de Donau te dansen? Dat kan die droom uitkomen. Je gaat dan naar de A38. De A38 is een oud schip dat ingericht is als bar, café en restaurant. Het schip telt drie verdiepingen. Het is een toonaangevende uitgaansgelegenheid van de stad.

Dokk. En wie kent deze uitgaansgelegenheid niet…oud, jong, arm, rijk, dik en dun komen hier tezamen. Het ligt in een scheepsdok in de Donau. Bar, restaurant, disco en een openluchtbar maken het helemaal compleet. Ga je hier niet naar toe, dan ben je ook niet in Boedapest geweest!

Restaurants

Een typisch Italiaans restaurant met de echte originele Italiaanse sfeer is Osteria. Echte Italiaans eten, echte Italiaanse wijnen en echte ingrediënten. Een prima eetgelegenheid.

Op zoek naar dé Hongaarse keuken? Ga dan meteen naar restaurant Fakanál. Hier vind je de echte Hongaarse specialiteiten. Kenmerk is dat alles kakelvers in en alles zelfgemaakt. Smullen maar!

Het Schaken Restaurant staat voor de Hongaarse keuken maar ook voor de internationale keuken. De sfeer is bijzonder aangenaam te noemen. Prima eten en een keur uit de lekkerste wijnen staan garant voor een perfecte maaltijd. De prijzen zijn redelijk. Het restaurant is zeker een bezoekje waard!

Gerbaud is het beroemdste koffiehuis van de stad. De koffie is zoals die moet zijn, het gebak staat op een heel hoog niveau. Het koffiehuis is schitterend ingericht. Niet goedkoop maar dan zit je wel aan marmeren tafels en aan het plafond hangen de mooiste kroonluchters. Wordt vooral door toeristen bezocht.

Café Central werd in 2000 weer heropend, nu als koffiehuis. Je kunt daar genieten van de koffie en lekker relaxed naar buiten kijken. Tevens kun je hier genieten van een lekkere maaltijd. Niet goedkoop maar wel goed.

Kuurbaden

Die zijn er genoeg in de stad. Eén van de populairste openbare kuurbaden is in het stadspark Széchenyi. Het bad is ongeveer honderd jaar oud en wordt omgeven door prachtige dikke paleismuren. Vooral oude mannen komen hier om te schaken terwijl zij lekker in het bad zitten.

Kuurbad Gellért is een goed bekendstaand kuuroord. Was in de dertiende eeuw al een bron van warmwatervoorziening. Het gebouw is opgetrokken in een aparte stijl. Erg mooi om dat te gaan bekijken.

Bioscopen

Átrium staat bekend omdat daar veel Hollywood -films worden gedraaid. Je moet er op tijd zijn want de inwoners van Boedapest willen graag naar de film. Het adres is Kerület, 1024.

Deze bioscoop, Campona, heeft elf zalen en bevindt zich op de eerste verdieping van het gelijknamige winkelcentrum. Alle soorten films worden gedraaid. Het adres is Nagytétényi út 37-45.